Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Atatürk Bandırma'da

Atatürk Bandırma

Atatürk'ün Bandırma'ya gelişinin 89.yılı düzenlenen törenlerle kutlandı. Tören, eski iskelede, Belediye Bandosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkıların çalınmasıyla başladı.

Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin 89.yılı düzenlenen törenlerle kutlandı. Tören, eski iskelede, Belediye Bandosu tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkıların çalınmasıyla başladı.
Ardından Atatürk’ü temsil eden Türk bayrağı, denizden römorkörler aracılığıyla getirildi. Atatürk temsil eden bayrak, taşıma görevini üstlenen öğretmen ve öğrenciler tarafından Manyas Kaymakamı ve Bandırma Kaymakam Vekili Mehmet Erdem’e teslim edildi. Kaymakam Erdem, bayrağı öperek aldı ve öğrencilere teşekkür etti. Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin 89. yıldönümü etkinlikleri iskeledeki emanet töreninin ardından Cumhuriyet alanında sürdü. Cumhuriyet alanındaki törenlerde Atatürk anıtına çelenk konulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günü anlam ve önemini belirten konuşma Belediye Başkanı Dursun Mirza tarafından yapıldı.
Mirza, konuşmasında, “Bu özel günde Bandırmalılar olarak, Atatürk’e bağlılığımızı daha içten hissediyoruz. Türk Ulusu’nun kurtarıcısı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve büyük devrimci Atatürk, sonsuza dek gönlümüzde yaymayacak, ilke ve devrimleri, ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir” dedi.
Mirza’nın konuşmasının ardından bir öğrencinin okuduğu şiir ve Bandırma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle program sona erdi.
Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin 89. yıl kutlamasına CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Murat Suat Semiz’in yanı sıra daire müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı Bakanlar da kutlama mesajları gönderdiler.



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli